Thursday, April 22, 2010

sensitif

skangg ni byk btol isu sensitif di tv yer..mcm2 hal..buang baby, vandalisme, kill2..die2.. tipu2..mcm2..mungkin sbb mereka ni mengalami tekanan perasaan sampai baik buruk pun dah tak tahu dan hanya fikir kan diri sndiri..isk..isk..bak kata shamala "dunia ni nak kiamat dah feresa..semua org buat jahat.." aku pon..xtaw nak ckp apa..hanya leh ckp "0oo mcm 2 ke.." x pon " ish ish..mcm2 hal la org skang ni"..

hari ni pon ada perkara sensitip yg belaku pada aku..aku di katakan selalu "pending" oleh kwn2 baik aku sndiri..skali skala ckp i x kesah..bg i kelakar juga bila tahu i ada peel mcm ni..tapi apabila gurauan menjadi-jadi..bende yg kelakar pon boleh jd sensitip..kdg kala kita selalu katakan org..tp kita x lihat diri sendiri..aku x penah tpikir nak buat lawak mengenai perangai buruk org berkali-kali dpn org ramai..mungkin itulah perangai yg kene ubah..bukan hal pending je..ada few lg yg telah dibuat..its quit painful tambah2 lagi kwn sndiri..kalau nak bgtau kelemahan kwn aku pon..aku akan ckp bila xde org..bdua je..bukan dpn public..bukan menjadikan kawan aku as badut sarkas..kalau ikutkan byk bender yg boleh aku wat lawak..tapi aku menghormati air muka and pride sesorg..itu adalah aku..

Ekceli aku pon x tahu yg aku ni "pending"..tapi bila digelak2 dan dijadikan bahan ketawa baru aku sedar "oh..aku ni lembap rupanya".. thanks 2 yg melawak-lawakkan aku dpn org ramai..terasa mcm ditelanjangkan pon ada..tapi jgn risau aku x terasa hati pon..dan jgn terasa dgn post ni sbb kita kan kawan baek punya..


Nota Kaki: kejar la aku yg pending ni~**

Nota Kaki: i'm also dah jd mcm u..story all 2 the public but unfortunatly they not recognise u..but u told the public about me, infront of my red face and now they really know about me..tqvm :)

3 comments:

xeea said...

kdg2, bila dah terlalu kenal rapat, kite boleh hilang sense of sensitivity.

saba je la beb :)

feresa~* said...

a'ah kot...kdg2 leh luper

ikanbesh said...
This comment has been removed by the author.