Wednesday, December 1, 2010

IT phD blog

Thinking to open my phd journey blog..heee..coming soon..supaya boleh la aku tulis perjalanan phd aku..dan leh track my performance ader ke x..sbb nak publish kat tenet kan..so kene la citer mender yg okok..dan juga sebagai kenangan..:)...

blog ni tetap akan tulis..pasal diri sndiri..pasal makanan..pasal kehidupan seharian..
semalam i dah selesai pindah rumah..dah pergi ke rumah baru di durian tunggal..rumah besar juga..rm300..oklah..walaupun mahal bg aku..ekceli ia agak murah utk rumah sebesar itu dan juga cantik..ada 3 bilik..1 kitchen besar yang mmbolehkan i wat eksperimen masak2..


Semalam sementara tunggu lori..i sempat pi kedai perabot dgn mak n abah di melaka kat maidin tuh...beli tilam kat bwh ni..heee..makin menjadik2 lah tido aku..ehem..sbb sblm ni tido pakai toto pun liat nak bangun..skang ni dah ader katil sndiri..wee..xkan lah dah umor mcm ni xde katil sndirik..xsalah invest sket..leh simpan sampai 10thn ni..

Almari x beli..sbb dlm umh tu dah ader almari..tp quite burok la..pintu xde..hee..igt nak beli set terus..tp dok pikir2 budget lari..xperlah pakai almari tu dulu..so rumah i ada 3 almari..2 almari kayu tu n satu lagi almari plastik i..ketiga2nya i akan letakkan di bilik last i namakan bilik laundry + bilik iron+bilik mekup

Bilik ke dua berada ditengah-tengah i wat bilik study..xada meja study..sbb sbelum ni i hanya wat keje kat opis..ada dwet i nak beli set meja study plak..tapi rasanya i akan study kat opis postgrad je..tapi dlm bilik ni..i letakkan sume buku2 i..jadi bilik kedua ni ialah bilik study +bilik solat..

Master bedroom..bilik ni ada kipas siling dan juga ada toilet..so i akan letakkan katil di sini..ini adalah bilik utk berehat2..ehem..Meja mekup pun x beli..nak beli set sumer skali rm2k..mana la mak mmpu nyah..so beli katil je lah..cermin mekup kecik ada..cermin mekup panjang xde lg..huu




Ruang tamu, ada meja mkn n tv je..sofa xada..hee..dok lantai je lah..xtaw bila nak beli sofa ni..maybe x beli..suka tgk tv sambil baring2 kat bwh je..

Kitchen..ada singki dan meja bulat kecil 4 kerusi dan meja masak..so dah ok kot..cuma almari pinggan xde lagik..xtaw nak beli ke x..hee




4 comments:

msinsiyur said...

syok arr..ade umh sndri
leh decorate mcm2
ikut selera sndri
wish u all d'best for ur PHD fren
**jeles ngan u...i master pun xde, u dh nk wat phd dh ;)

feresa~* said...

msinsiyur:: bukan umh sendiri lor..huu..itu umh sewa..i tpaksa sambung..kalau ikutkan hati mmg xnak sambung dah taw..u xper leh sambung slow2..jgn rush2..

aida said...

cik...pasti saya akan menjadi pembaca setia blog phd cik..

feresa~* said...

thanks Aida..doakan Allah permudahkan perjalanan study sy dan sy pulang dgn kejayaan cewah..hehe..=)