Monday, March 14, 2011

Sindrom Bertunang~**

rindu giler ngan hp rosak i..dah la skang xde kamera..so masak2 pun mcm xde m00d..sbb xtaw nak tunjuk kat sape..hee..penting jugak hp lama i tu..huu...

Lately byk sgt dugaan yg i dpt..antaranya haruslah sindrom bertunang..tarikh mmg nak dekat..series..mcm2 rasa..xsanggup giler..ari ni pikir xkesah..esok pikir putus..lusa pikir takut plak..mcm2 rasa..

Malam-malam selalu pikir kenapa leh ada perasaan mcm ni..adakah bukan jodoh? selalu je was2..ragu2..

Bila google2..rupanya i mensyaki i ni takut ngan komitmen..kalau tunang i baca post ni mesti dia terasa..kenapa i leh pikir sampai mcm ni..tp ntah la rasa x secure je..(maaf tunangku)..maybe i ni bnyak sgt tgk drama kot..pastu slalu google internet keyword: 'dugaan perkahwinan'..huuu..

sbb tu skang ni i wat solat hajat & istikharah juga...supaya hati i tetap n dia tebaik utk i..and i terbaik utk dia....sampai i ckp kat mak i nak tunda..walhal ayah i dah cat satu umah..huu..mmg haru la..sebab mak i kata..kalau tunda..xdenye jadi...sbb i nak tunda sampai lepas PhD..ekceli mak i takut i kene denda..sebab dah ckp masa bertunang..kalau perempuan wat hal..kene byr double..duit double..cincin pun double..i pun panik..

Sape x panik..tetiba je nak tunda..sampai i ckp ngan tunang i.."sy nak tunda sampai PhD..leh x?"..tunang plak ckp..'abg..x sampai ati nak ckp kat mak abg'..huu..

1) i takut dugaan rumah tangga yg penuh cabaran..antaranya org ke3..(kalau x tunang i ngorat org..org lain yg ngorat tunang i)
2) i x pandai siang & masak ikan (tunang i fanatik ngan masakan ikan)
3) x suka kemas rumah
4) x suka lipat baju
5) sy belajar lagik..so ikut suka je nak blajar time apa
6) sy suka tido bila2 masa sy suka..
7) sy takut sy x selesa ngan perangai suami bila dah dok sebumbung, tido sebantal, mkn sepinggan..
8) I mkn byk..shape boleh berubah bila2 masa..
9) kuat membebel..(laki pantang pempuan bebel..tp nak wat mcm ne..ni dah jd tabiat..huu)


Psss I luv U:: Tolong doakan yang terbaik buat i..:'(

11 comments:

fn said...

jika akak dah google.
jadi mesti benda2 ni biasa berlaku.
tempuhi lah dengan penuh ketenangan.
insyaAllah xde ape2. :)

wishing u all the best.
saranghae.teehee

feresa~* said...

fizah: tQ..-ve sgt kan..hee..sbb dah biasa berlaku la rs takut..tulah kene +ve...

msinsiyur said...

wow..dasyat gak perasaan tu kan...tp, ii try to put myself in ur situation..mayb tu sympthom besa kot tuk org2 yg bertunang nak2 lg tym dh makin hampir kan..ii xpandai nk bg nasihat coz xrasa lg dat situation..tp, the best way doa byk2,moga2 dipermudahkan segala urusan ur BIGday+ ur study...mn taw,pas kawen lg sennag nk study coz ade sparing partner yg leh bgn stayup sama2...kankankan..wish all d'best for u fren~~*~~*

feresa~* said...

msinsiyur:: tQ..tu la..harap2 ok..bdoa je yg mampu skang..hu..

dav_perantau said...

iskk...mesteri juga pikiran wanita kan....takutnya lbh drpda nk terjun bngunan..releks..insyaAllah xder menda berlaku..cuba pikir yg positif lk..tgk kekwn dh kwhin..

dav_perantau said...

mesteri **misteri

feresa~* said...

dav_perantau: series..i asik pikir yg merepek2 je..yeap sy akan +ve..agaknya..laki x penah pun pikir2 mende mcm ni kan..huu..tapi x sumer pempuan pikir mcm i jugak..i ni mmg over..hoho..tQ

mhafizx said...

lelaki biasanya malas nak pikir2 mcm tu..bila dah rasa sampai jodoh nya dad ditentukan sesuatu tu...Baik buruk kena terima ajer..lagi dipikir lagi xkahwin sampai bebila..cewah...org bujang bagi nasihat ni..hahahhahahaha

feresa~* said...

mhafizx: ni dah tukar blog terus ke??tu la..malas nak pikir..baik buruk get ready je la..bila2 pikir balik..kalau asik pikir buruk2..kang takut tu jd tahap phobia plak..hoho...so kena bedoa pd Allah supaya sentiasa gembira dan tempuh liku2 dgn sabar..:)

xeea said...

no worries, babe.
sume tu will come naturally. trust me. contoh terdekat, ko tengok lah aku sendiri. ko pun kenal aku dulu camana kan. we're not perfect. semua org pun mcm tu. insyaallah, bakal suami akan terima kita seadanya.

sit back & relax.
i know, u can do it :)

feresa~* said...

thank you xeea..pray for me..hu..:)