Monday, June 1, 2009

Seremban-->Kajang-->Pontian--> Prt Raja-->Seremban

Wah..mood jalan2..tp xderlah pi memana pon..cuma melawat kawan2..wh..bagusnya aku ni kan..berjalan2 didalam negara shaja..Dari seremban ke Kajang (umah ain) ke pontian (rumah family ain) ke Prt raja (rumah huda & zana) and then back to myhome town seremban n9..Ahad (30th May 2009) buat pertama kalinya aku berjumpa dgn kawan masa kecik..dah 13thn x jumpa..since aku darjah 6..x sempat bergambo..huhu..azilah sempat tido umah aku & aku berborak panjang pasal zaman kanak2..kami duduk di berek polis kuantan..sama2 main..gaduh pon samer2..tido pon sesama..sbb mak dia jg aku dulu..then tetiba je aku tergoogle nama dia..n i found her! Sib baek jumpa..sbb next week dia akan kawen..Alhamdulillah..bila wedding dia nanti br aku amik pic ngan dia okie..

Aku dah plan nak pi pontian umah ain..ain beli keter baru..so aku ni kira2 perasmi la balik ke pontian..hahha..kami balik ari jumaat..but aku dtg kajang by KTM ari khamis( 28th May 2009).


Sampai2 je..terus ain pickup aku kat stesen komuter kajang & bwk aku kat opis dia..perghh..berhadapan ngan giant tu..leh la soping2 kalau buring2..aku plak telah terOver sket & berjaya meninggalkan 5 cap jari aku yg kontot2 di papan tanda Kolej komuniti hulu langat! Akak cleaner..ampunkan sy..


Malam tu plak..mkn satay..maklumlah..x sah kalau x mkn satay kat sini..pastu pi karok 3 jam tuh mlm jumaat plak..x pasal2 kene skolah ngan mak..tp kami pi kul 1045 taw..dah solat2...sok pagi terus sakit tekak & selsema..ngan ulser2 ain pon terperanjat lalu memunculkan diri..huhu


view of Pontian..Kami gerak ari jumaat(29th May 2009) kul 10.30 dan sampai kul 2.00ptg..ada pantai kat sana..tp x sempat nak singgah..hanya lalu je..
maybe next time..




Dpt mkn durian ari sabtu tu..rezeki2..


Laksa Johor ni masak ari Sabtu..aku assistant je..Best tau..cuma ain terlupa masukkan kerisik..aku rs aku leh masak pasni..haha..ni ain yg masak..aku cuma tlg cuci pinggan je..kalau pi johor..x mkn laksa johor x johorian la gitu..crdt to Ms. Ain..sbb masakkan utk aku..Yey! Leh la ain bukak kelas masak laksa johor pasni..




Ni Ari ahad (30th may 2009)..sebenarnya nak balik terus ke seremban..tp sebab nak beli kerepek singgah la gak..Dari pontian kami TERmelawat parit raja menjengok Zana and huda..


Selepas borgolek2 di rumah zana & huda..kami hangout kat BP wah..tempat utk hangout dan menjana ekonomi negara telah bertambah..kene berhati2 supaya aku x berbelanja mengikut perasaan..


Tempat makan adalah tempat wajib!

Nota kaki: Psss..kalau ada kawan2 nak jemput aku jalan2 kat tempat dia..sila2 jemput sy..dialu2kan..hehe..

4 comments:

ikanbesh said...

huahua.. datang pt raja kejap je.. lepak la lame2 sket.. bole D***** hehehehe. nthen ak nk ajak bersukaria lame2..huhuhu

feresa~* said...

yeap2..xper nanti plan btol2 yerk..nak ikut ke aku pi ******..:P

xeea said...

weh
ajak ain lepak umah aku pulak la.
dia lom penah spi umah aku lg, kan.
nk dtg ganu pun boleh.
huuu

feresa~* said...

wahhh..nak pi lg..nak party buih..yey!