Monday, June 8, 2009

Pulau Mutiara~

6-7 May 2009 aku, yus, ruby dan ain membawa diri ke pulau pinang..cewah..haha..saje jalan2..the purpose is to attend a wedding anak mak angkat yus kat bukit mertajam..


Wif 1 of adik beradik angkat yus..comel sgt..



kami gerak pi penang kul 7 dan sampai around 1..jalan sumer ok..x jam..sampai around 1pm..lepas kenduri kami pi Jusco BM yg baru bukak..ain kata Jusco ni paling besar..sbb kan cuaca panas..siok la dok dlm tu..bdn pon dah x selesa..sbb gerak dr rawang lak tu pakai bj kurung (kami tido umah kakak yus malam tu..dan borak2 sakan sbb lama x jumpa yus, ain & ruby).. .malas nak tuka2 baju kat RnR..


Pas Tersoping kat Jusco lak tuh..dah la aku budget2 je bwk dwet pi penang ni..huhu..aku beli elianto..beli eye shadow ngn blusher..dah terbeli nak wat mcm ner..redha je la..lg pun sale 20%

okeh la kot..tahan warner dier..


Ain, ruby, feresa, yus, abg yus..


Chek in kat hotel pun kul 5 lebeh..rehat2 then around 7..kami pi island..btuah sgt sbb abg yus nak bawak kitaorg pi sana..aku dah byk kali pi penang..but wif friends..ni yg pertama..makan pon ok..abg yus kata kapitan ni mmg favourite place..



Nasi beriani claypot..aku mkn nasi je..tp yummyy!


Jalan2 kat batu feringgi..amik gambo pon kat the ship..
sbb dia tulis nama tempat nih..hehe



ktorg pi Batu feringgi..balik hotel kul 2 lebeh..pastu aderla few tragedi..huhu..sib baik xde aper2..sok pgnya pulak..kak mimi n hubby dtg jumpa ktorg..aku rs kami ni btuah sbb mlm td abg yus bwk kami jalan2..pagi esok nya suami kak mimi tlg tunjukkan tempat jual jeruk..kawan aku kata caurasta tempat glamer..tp kami pi tempat lain yg murah jugak..1/2kg rm 5..lagi pun tempat ni byk parking..so senang..Pic ngan family kak mimi dlm kamera dia..sbb baby kak mimi dah nangis2..kesian plak..

Kami gerak balik ke KL kul 2 lebeh..sampai kul 9 pm.sbb jln jam pastu banyak bhenti kat RnR..Kami singgah umah yus and ruby..aku sampai pon kul 11 lebeh..Pastu ain balik kajang..sian dia drive sorang2..huhu..Thanks tu ain anta aku balik umah..sampai sesat2 la..huhu..arap2 ada trip lg..yey!

3 comments:

xeea said...

jeless lagiiiiiiiii
:(

p/s : k mimi tu, mimi norzianan ke? dah beranak dah dia?

feresa~* said...

huhu..1 hari je pi xeeaa..kalau dpt pi 2,3 ari ok la gak..a'ah..kak mimi anak dia montel sgt..br 3 bln..

Yushards said...

xeea...kitorang menghargai masa quality ko bersama hubby ko...next time kite plan cuti baik2...so ko leh ikut ngan hubby ko..tu pun kalo dia nak ikut laa..hehe