Thursday, June 18, 2009

kompius~**

Aku skang kat seremban..suddenly mcm diserang homesick..padahal br je balik jumaat lepas..lepas nonton citer state play..aku pon drive balik seremban..around 12am then arrived home safely at 1am..baru aku tahu kalau after midnight akan ader discount..tekejut aku..siap tanya casher plus tu..'eh..dah turun harga ke tol ni?' si comel tu kata..'x lepas midnight mmg ada discount'..aku pon..meng 000 je..dlm hati dok pikir..bes gak balik mlm2 nih..jln pon xde manyak keter..

Bila tbaca blog zana..tersentuh ati suci aku nie..hehe..tambah2 lg pasal halal menghalal nih..teringat aku masa kat cinema mlm td..ada la pasangan ni..aku rs suami isteri yg br mendirikan umah tngga kot..sbb before movie start..their parents call..bukan aku ni suka busy body..tp dah terdengar..diaorg yg ckp kuat2..so aku x kesah lah..tadah je lah telinga..so my assumption depa ni pasangan kawen..

Bila movie start..aku terganggu ngan pasangan baru ni..paham2 ler apa depa wat..aku rasa ramai yg tengok depan ni..tetiba konpius lak nak tgk movie mana satu..huhu..boleh ke depa kissing2 mcm tu kat dlm cinema walau pon depa ni halal?? tambah2 lg di depan aku yg single mingle nih..ditambah plak cute & muda remaja :P? di rumah xde privasi ke sampai di dlm cinema pon wat mcm tu? Org kg br masuk bandar ke? ke org bandar mmg mcm ni?ke aku ni yg konservatif..x open minded bak kata omputeh?


Nota kaki: walaupun dah halal ke x halal ke..sensitiviti masyarakat kene lah jugak amik tahu..

5 comments:

~~Noly said...

ermm..dh halal ker?sbb jarang nk tgk yg dah halal wat cenggitu kat lua umah...huhu..wallahulam

ikanbesh said...

huhuhu.. ade je.. bole tak ak ckp org mcm ni mmg diorg nk buat dari diorang belum halal lagi..hahaha

feresa~* said...

Noly: aku pon konpius bab tu..betul jugak xkan org dah kawen wat gitu..

Zana: hehe..dah biasa sgt kot..so aktiviti penting kene gak wat..

xeea said...

err
baru je plan nak tengok 'wayang'.
hahaha

aku rase blom kawen la. kalo dah kawen, tade la kemaruk sgt nak over2 kat luor. simpan sendiri sudah. huu

ntah2, yg aku selalu dok pelok cium laki aku kat airport sblom balik ganu, pon ade org yg pandang serong. dah aa dua2 prangai tak serupe org dah kawen :p

feresa~* said...

haha..yg tu leh paham..ni time nonton..maybe kawen..n maybe not..tp sbb dua2 panggil abah & mak (masa col)..so tu assumption ku..haha..