Monday, April 11, 2011

xteratur

i admit..for 1 year..after completed my master..i telah mengamalkan prinsip jgn hidup secara teratur..hoho..bunyi mcm teruk sgt life aku skang..harusla..lepas abis je master..suka hati je nak wat keje ke tak..dan secara jujurnya mmg memberi kesan sampai la ke hari ni..skang nak mengambil masa plak nak teraturkan balik hidup aku..dulu suka wat jadual...series..sampai bangun tido kul berapa pun aku ikut..mkn kul brape..tgk tv kul brape..skang ni..mcm heaven plak x de schedule..suka hati je nak wat ape..

series..xrasa terkongkong ngan jadual2 ni..yerla..xyah pikir2..pasni nak wat apa..semuanya ikut gerak hati naluri je..i enjoy ngan my life..freedom omputeh kata..


tapi disebabkan terlalu freedom plaks...lots of assignments nak di hantar minggu ni x siap2..hoho..ok..kene la i wat jadual i balik..xsk ok..tapi i kene sedar diri..i ni blajo lagik..tunggu la abis blajo nnti..br i nak mengamalkan prinsip freedom balik..as student kene la series pasal masa ni..kdg2 respek btol ngan ibu yang menjadik student..mcm ne la leh handle anak2 & rumah tngga sgala..mcm ne la leh siapkan assignments n proposal yg mantap tu..pastu leh plak pi present paper2 yg high impact...

sape yg nak plan diri sndiri utk gagal..i pun mcm tu..apa lg yg i nak..so far apa yg i nak i rs i dpt jugak..walaupun x semua..tp i ni seorang yg menetapkan minimum requirement je dlm hidup..x perlu kot letak high requirement sgt..tp 4 my study/career haruslah kt letak max req..kalau x..susah nak improve our life plak nnti...



Psss I luv U:: 'I **** U more'..sweet okeh..~**


3 comments:

fn said...

saya tak penah ikot jadual
jadual kelas adalaa haha
hidup memang tunggang langgang
xde jadual. huu
tapi x best jugak kalu strict sangat dgn jadual

cumel~* said...

fn..u mmg suka tukar2 nick ke..hee..mmg la sgt borink ikut jadual..but u hv 2 darlink when ur in a research world..kalau x..mmg xde progress taw..

cujen said...

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHUN TENTANG MAYBANK