Wednesday, June 15, 2011

Meronta Jiwa

Selepas mmbaca n3 xeea..hati meronta-ronta juga nak buat n3 mcm ni...title post pun semacam je..mcm ne nak taw "dia Mr.right kamu"...

Susah gak nak taw Mr. right ni..pndapat sy..Mr.right adalah jodoh yang telah ditetapkan Allah kepada u...betul kata xeea..xsemestinya yang sebelum ni bukan Mr. right..jodoh je xde..sumer manusia ada baik & buruk..cuma kesesuaian kita dgn dia mcm mana..kene lihat ok ke x perangai n tingkah laku dia..terutama terhadap kita dan keluarga kita...

Bagi yang mencari-cari Mr.right..hanya u je tahu dia sesuai atau tidak dgn u..usaha, doa dan doa..kena minta pertunjuk drp Allah s.w.t..

Bagi yang telah berjumpa Mr.right..doa, doa dan doa juga kene buat...kene berterusan supaya kamu n suami menjadi Mr & Mrs right for each other..=)

tanam niat dan azam dlm hati untuk terima dia seadaanya..dan bila kita ikhlas..InsyaAllah..dia akan ikhlas membina perhubungan ini bersama-sama kita..igt..dlm percintaan dan perhubungan::

'"Jgn mengharapkan dia melakukan sesuatu supaya kamu gembira..tapi kamu lakukanlah sesuatu yg boleh membuatkan dia gembira"

..once u ikhlas..manis akan bertambah manis..InsyaAllah..

wah..mcm ceramah plak..over ok..


to my 'seth tan'..haha..nak jugak ok..haruslah berdrama sikit..=p..
..okok..series..to my ehem
"I masih mncuba untuk menjadi Mrs right u.."
(err..sampai ke ucapan ni..hoho)


Psss I luv u:: tapi dlm pasangan kena ada give n take jugak...selamilah jiwa pasangan anda..

4 comments:

Haffiz MohdNoor said...

gituuu.. best2

JOM join Dear haffiz Lucky Draw sini :D

nur easy said...

terima seadanya & hargai.. ;)

msinsiyur said...

wow...uu bley amik pHd la dlm bidang pshyco..heheheh..dasyat2 ur words bout LoVe...i loike~~

cumel~* said...

Haffiz: TQ=)
Pn.Eize: InsyaAllah..
Msinsiyur: i mmg tgh psycho..hampir mereng dah ni..hoho =p