Wednesday, January 16, 2013

Tabita & Collagen Dust

Dah lama i beli tabita ni..rasanya sejak bulan 6 ke 7 tahun lepas..tapi x luak2..haha..maybe jarang2 guna..so far ok lah..begitu juga collagen dust yang aku jual iaitu gogen & peptan..

Tabita & collegen dust ni memang sesuai dengan aku..kenapa aku kata sesuai?? sebab jerawat tak timbul...muka aku mcm biasalah..xde lah bertukar menjadi miss universe..atleast xde jerawat & kulit x berminyak..tu yang penting kennn??

tapi ada juga yang tak sesuai..tu kena test guna juga..tapi semenjak aku preggy & keguguran dulu aku dah x guna collagen dan jarang guna tabita ni..sbb org kata kalau preggy kena avoid makan collagen, kena less usage of chemical product spt myk wangi, kosmetik, pencuci muka, so aku cuma consume asid folic shj..tapi tipu la aku x guna..guna juga..tapi sikit la..kalau x bazir la kan..mana tau expired..

Tabita tu still guna juga spt pencuci muka , toner & krim siang..krim malam mcm liat sikit..hehe..tapi memang jenuh nak habiskan tabita ni..huhu

2 comments:

cikcoklat a.k.a Haiza said...

sy nak ty pasal peptan tu la..mcm nak try..kalo bf boleh mkn ke?

cumel~* said...

boleh makan cikcoklat tetapi collagen ni ikut body juga, maybe kita sesuai tetapi takut baby kita pula yang tak sesuai..cth jika baby kita alegik seafood,x boleh la kita guna takut baby alergik..