Adalah dalam 10 biji aku letak dalam cup..kek tanpa choc..nampak macam lembut..tapi keras macam biskut..huhu..omputeh kata..dah over cook!tak per..nanti aku cuba lagi..:D
Terpaksa masuk dalam acuan..tak jumpa cup tu..hukhuk..so ini la hasilnya..nampak je burok..tp boleh mkn..hehe..nanti aku blajo deco dengan yus lah lepas tu kalau dah mahir nak buat kek cheese pula..:D
Bahan A
------------
1 cawan air
1 cawan serbuk coklat
1 cawan gula
Bahan B
-----------
1 cawan butter
1 cawan gula
4 biji telur
2 1/2 cawan tepung penaik
secubit garam
Metod
---------
1. Masakkan Bahan A dan biarkan sejuk
2. Pukul gula dan butter sehingga kembang
3. pukul telor di bekas yang lain
4. campur telur ke dalam gula dan butter yang dipukul hingga kembang tadi
5. masukkan tepung penaik dan garam
susu aku tak letak..lain kali aku nak cuba letak susu lah..mesti lagi lembut dan sedap..
Nota kaki: kek dah siap koding x siap-siap..
2 comments:
kalau kek ko keras tu
mak aku ckp
ko pukul butter n gula tu xbrp hncr gula die
hehehehe
xpe nice try
kalo kek ko merekah tu...
mak ak ckp
entahla aku lupe
nanti ak tnye lg
huhuhu
oo..aku pakai gula biasa..x pakai gula halus..bolehkah?
Post a Comment