Thursday, February 10, 2011

Komen: Hos bogel kendali siri memasak

Hu..mcm pandai je i ni nak komen mengomen ek..kalau u all nak baca boleh klik sini taw..ni paper semalam (9hb feb 2011)..

Hos ni kata dia nak buat rancangan ni kerana untuk memupuk minat lelaki masak kat dapur..hu..ada kene mengena ke berpakaian atau x ngan masak memasak ni...persoalan yg timbul masa i baca news ni ialah::

1) kalau u as lelaki yg dok menyewa ramai2 memasak with apron lutsinar x ke tkejut housemate u all bila u memasak..hoho

2) kalau u as suami pula..leh siap ke dinner tu kalau ko pakai apron lutsinar tu..x ke teruja wifey u..silap2 u yg jadik dinner...wuo0o..

3) lastly kalau u as penonton lelaki..agak2 leh igt ke bahan2 yg hos tu masukkan dlm periuk tu..hee..


Tapi yg i taw la..i akan lebih rajin kalau idaman i ada skanng...yey!

Steamer..ni untuk kukus mengukus..harganya RM200 leh order kat facebook
Sumber Facebook: Ita Rohaya


Yg ini plak ialah oven..leh bakar membakar..Mak i ckp oven ni harganya riban2..huu..
sumber blog: MamaFami



Yg ini pula breadmaker..utuk uli menguli roti..agak2 nak buat roti sndiri boleh la beli ni..harganya dlm rm200 lebeh juga kot..kalau ada kupon cosway..boleh dpt harga rendah..
so i akan dapatkan pakai kupon cosway adik i punye..heee
Sumber blog: Sembang Secawan Kopi


Psst I luv U:: Macam2 la alasan nak pupuk minat memasak ek..jgn byk bg alasan..diri sndiri yg rugi taw..

2 comments:

nur easy said...

berkenan la steamer tu.. boleh masuk bakul shopping nih ;)

feresa~* said...

tu la puan..sy pun dok kira2 nak beli tu..hee tapi kene tunggu tabungannya penuh..hoho..